Πώς αναπτύσσεται μούχλα στις τροφές – Ποιες πετάμε και ποιες… σώζονται
Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη υγρασία έχει μια τροφή, τόσο πιο επικίνδυνη είναι προς κατανάλωση, εφόσον έχει μουχλιάσει.
Τροφές όπως τα μαγειρευτά κατσαρόλας, τα μαλακά φρούτα, τα λαχανικά και τα μαλακά τυριά μπορεί να έχουν μούχλα που αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνειά τους.
Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα πορώδη τρόφιμα, όπως το ψωμί και τα κέικ που έχουν μουχλιάσει. Όλα αυτά τα τρόφιμα πρέπει να πετιούνται αμέσως αν έχουν μουχλιάσει στην επιφάνεια.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς αναπτύσσεται η μούχλα σε εκτεθιμένες τροφές εκτός ψυγείου.
Το χρονικό διάστημα που καλύπτει το παραπάνω βίντεο είναι 22 μέρες.
Πετάξτε στα σκουπίδια τις παρακάτω τροφές, αν έχουν μουχλιάσει:
- Luncheon meat, μπέικον και χοτ-ντογκ
- Γιαούρτι, ξινή κρέμα και μαλακό τυρί
- Μαλακά φρούτα και λαχανικά
- Ψωμί και αρτοσκευάσματα
- Φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί και όσπρια
- Μαρμελάδες και ζελέ
Αυτές οι τροφές μπορούν να διασωθούν:
- Σκληρό σαλάμι: Απλά κόψτε μουχλιασμένο σημείο από την επιφάνεια
- Σκληρό τυρί: Κόψτε τουλάχιστον 2 εκατοστά γύρω και κάτω από το σημείο που έχει μουχλιάσει. Προσοχή: Μην αφήνετε το μαχαίρι αγγίξει το σημείο αυτό!
- Τα σκληρά φρούτα και λαχανικά: Οι μικρές κηλίδες μπορούν απλά να αποκοπούν.
Πηγή: http://www.abc.net.au
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς βγαίνει η μούχλα από τα δύσκολα σημεία στο μπάνιο [vid]
Συμπτώματα υγείας που δείχνουν πρόβλημα με μούχλα στο σπίτι – Όλα τα σημάδια